La Romana

La Romana is een zeer mooi dorpje in de streek van Valencia aan de Costa Blanca op zo'n 30 kilometer van Alicante en 65 kilometer van San Javier. Het dorp is gelegen in het binnenland zodat u hier kan proeven van de cultuur, en toch bent u hier overal vlakbij.
In het dorp bevinden zich: restaurants, bakkers, banken, politiebureau, bibliotheek, slagers, bars, sportcentrum, postkantoor, apotheek, kruideniers, etc. Op 500 meter ligt de bodega, de wijnfabriek. Hier kun je verschillende soorten wijn proeven en kopen. La Romana is zeker ook bekend van de regionale tapas die u zeker moet proberen in de lokale horeca. Elke zaterdag is er een markt. Het is hier de ideale omgeving voor mensen die er van houden om een stevige wandeling of bergwandeling te maken in de ongerepte natuur.


Enkele steden aan de Costa Blanca zijn:
  • Alicante - Stad met een luchthaven die het gehele jaar door veel wordt gebruikt door de toeristen die de costa's bezoeken. Tevens kasteel.
  • Altea - Badplaats, met een leuk klein centrum op de heuvel, een prachtig plein met vele restaurants en een mooi uitzicht over Altea en de Middelandse Zee.
  • Villajoyosa - Kleine badplaats, met karakteristieke kleurrijke woningen en de Valor Chocoladefabriek.
  • Cartagena - Havenstad, gelegen tussen twee bergen met meerdere musea.
  • Elx - Stad met oude stadskern, een groot palmenbos en een museum over de geschiedenis van de Costa Blanca.
  • Murcia - Historisch hoofdstad van de regio Murcia, met mooi historisch centrum, volop winkels, leuke pleinen en restaurants. En het vliegveld San Javier.